Wat is Sunbrella? | FLOW.
15904
post-template-default,single,single-post,postid-15904,single-format-standard,bridge-core-2.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-19.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Wat is Sunbrella?

Wat is Sunbrella?

 

Sunbrella is een bekend merk binnen de wereld van indoor- en outdoor-meubels. Het merk kent haar faam voornamelijk vanuit het materiaal dat zij voor de productie van hun meubels gebruiken. Sunbrella stofDe vezels van dit materiaal worden speciaal geproduceerd met als doel om deze zo duurzaam mogelijk te maken. Dit biedt de mogelijkheid om dit materiaal langdurig te gebruiken, zelfs in slechte weersomstandigheden of wanneer er langdurig zonlicht op het materiaal schijnt. Sunbrella biedt verschillende meubels en andere benodigdheden voor het huis aan, waaronder bijvoorbeeld parasols en zonneschermen.

Bij Sunbrella komen design en prestaties samen. En dat zie je goed terug in ieder design dat Sunbrella uitbrengt. Tenslotte moeten de stoffen die in meubels gebruikt worden mooi ogen, maar ook stevig zijn en lang meegaan. De materialen van Sunbrella zijn dusdanig goed dat het zelfs in de maritieme wereld wordt toegepast, onder andere op kleine zeilschepen en kleine jachten. Door de kleurbestendigheid van de stof ziet het materiaal er nog jaren mooi uit en daar doet de producent dan ook maximaal haar best voor. Want Sunbrella richt zich ook vooral op stoffen die na gebruik direct weer hergebruikt kunnen worden.

 

Waar komen Sunbrella en haar focus op duurzaamheid vandaan?

 

Inmiddels is Sunbrella wereldwijd actief, maar het begon ooit bijna 140 jaar geleden allemaal in North Carolina. Daar werd het bedrijf Glen Raven opgezet, een specialist op het gebied van innovatie binnen de wereld van zonwering en schepen. In die jaren is er vanzelfsprekend een en ander veranderd in de samenstelling van het materiaal, waardoor er een stof is ontstaan die perfect is toegespitst op de eisen van de 21e eeuw. Net als 140 jaar geleden zijn we nog steeds op zoek naar producten met een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. En dan is vooral de duurzaamheid belangrijk.

 

En duurzaamheid staat daardoor bij Sunbrella hoog in het vaandel. De vezels die tijdens het productieproces als afval worden geproduceerd zijn direct te hergebruiken. Sunbrella is op deze manier bezig om de duurzaamheid van haar volledige productieproces te verbeteren. De vezels worden gemengd met nieuwe vezels, zodat er een samenstelling ontstaat die de gebruikelijke stevigheid kan garanderen. Met al haar inspanningen is Sunbrella inmiddels een van de topspelers binnen de wereld van duurzame materialen voor indoor- en outdoor-applicaties.

 

Daar stopt het nog niet. Zo wekt Sunbrella onder andere haar eigen energie op door middel van zonnepanelen. Op deze manier zijn zij vrijwel onafhankelijk van stroom die met giftige stoffen wordt geproduceerd. Dit helpt ook weer binnen het productieproces van de producent, want op deze manier kunnen zij de duurzaamheid nog verder verbeteren. Als de stof eenmaal de fabriek heeft verlaten en bij jou in de tuin of in het huis staat, merk je daar ook weer een extra factor duurzaamheid. De meeste materialen dien je na enkele jaren weg te gooien. Zij verliezen hun kleur, lopen schade op of voelen niet meer comfortabel aan. Bij de productie van Sunbrella-vezels is er alles aan gedaan om al deze problemen op te lossen. Zo hoef jij minder vaak nieuw interieur aan te schaffen, wat ook weer bijdraagt aan een beter milieu.

 

Is Sunbrella voor binnen én buiten ?

Buiten komt het materiaal van Sunbrella maximaal tot haar recht. De stoffen worden gebruikt in buitenkussens, stoffering van buitenmeubels en voor het weren van het zonlicht. Want juist dat laatste is waar Sunbrella’s materialen sterk naar voren komen. De UV-blokkade van het materiaal is ontzettend hoog. Zo kan het in zonneschermen worden toegepast, maar ook in parasols en zelfs in zonnedoeken. Doordat het materiaal goed bestand is tegen de zon zal het ook niet snel verkleuren. En mocht het gaan regenen? Zelfs dan kan het materiaal tegen een stootje en hoef jij je geen zorgen te maken dat het materiaal verkleurt.

 

De kracht van de Sunbrella-patronen

Naast de fantastische prestaties van dit materiaal, zien we de glorie van Sunbrella ook duidelijk terug in de kleuren en patronen die zij uitbrengen. Dit doen zij samen met unieke designers uit de hele wereld. Bovendien zitten de kleuren diep in de producten verweven, de vezels van de Sunbrella-producten worden al tijdens de productie gekleurd. Daarmee zal het materiaal haar kleuren behouden en zijn er geen zorgen dat het patroon of de kleur na verloop van tijd kan vervagen. Uiteraard is het wel de bedoeling Sunbrella te onderhouden.

Inmiddels zijn de stoffen van Sunbrella in meer dan 140 verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar, perfect voor iedere toepassing binnen het huis of in de tuin. Op deze manier vind je altijd een ideaal patroon of prachtige kleur die volledig bij jouw smaak past.