Waarom is Sunbrella textiel de krachtpatser in outdoor textiel? | FLOW.
15907
post-template-default,single,single-post,postid-15907,single-format-standard,bridge-core-2.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-19.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Waarom is Sunbrella textiel de krachtpatser in outdoor textiel?

Waarom is Sunbrella textiel de krachtpatser in outdoor textiel?

 

Sunbrella textiel is krachtig textiel dat in veel verschillende kleuren verkrijgbaar is. Het wordt veel gebruikt als outdoor textiel, maar ook binnenshuis is het ideaal materiaal in het interieur. Het is ontzettend duurzaam en gaat daardoor jarenlang mee. Daarom is Sunbrella textiel bijvoorbeeld erg geschikt voor zonwering. De aandacht voor kwaliteit van de producent helpt om de duurzaamheid te waarborgen. Zo is er tijdens het produceren van dit textiel naar milieuvriendelijke materialen gezocht die zelfs onder zwaardere weersomstandigheden heel blijven.

Het materiaal is zelfs dusdanig sterk dat Sunbrella het recyclet. Geen enkele fabriek waar producten met Sunbrella textiel worden gemaakt stuurt afval naar de stortplaats. Alles kan worden hergebruikt, om zo weer nieuwe indoor en outdoor producten te maken. Zij hebben hiermee een circulair systeem gecreëerd waarin geen onnodig afval uitkomt. De vezels waar Sunbrella textiel mee wordt gemaakt zijn afkomstig van synthetische materialen waardoor zij vooral buiten tot hun volle potentie komen. Deze zijn namelijk uitstekend bestand tegen zware regenval, maar ook tegen de warme zon. Daarom is Sunbrella textiel ook ideaal om als outdoor textiel te gebruiken.

 

De krachtige vezels van Sunbrella

 

Textiel dat buiten wordt gebruikt dient te voldoen aan een aantal eisen. Je wilt het tenslotte meerdere jaren kunnen gebruiken. Vaak dient het buiteninterieur ongeveer 5 tot 10 jaar mee te gaan, maar sommige mensen wisselen zelfs liever pas na 15-20 jaar. Daar is Sunbrella textiel bijzonder geschikt voor. De vezels waar het textiel mee wordt gemaakt zijn gemaakt van acryl. De acrylvezels zijn synthetisch. Dit houdt in dat zij volledig tot in de hoogste kwaliteit geoptimaliseerd kunnen worden. Hier doet Sunbrella zelf ook nog steeds onderzoek naar, zodat de vezels nog duurzamer verwerkt kunnen worden. Zoals aangegeven is dit materiaal dusdanig sterk dat het na gebruik ook weer direct gerecycled kan worden. Dit wordt allemaal in de fabrieken van Sunbrella uitgevoerd.

De acrylvezels kunnen altijd tijdens de productie worden geverfd. Dit geeft de vezels een kleur die veel langer aanhoudt dan bij andere vezels. Tenslotte wil je ook dat de kleur van jouw buiteninterieur er jarenlang goed uitziet. Stevige regenbuien of het materiaal in de zon laten maakt hierbij niet uit. Het behoudt haar kleur ontzettend lang en blijft er hierdoor ook lange tijd uitzien alsof het net is geproduceerd. Door de acrylvezels al bij de kern te kleuren brengt de kleuring ook geen schade aan het materiaal. Het materiaal is vanuit de kern erg stevig en kan hierdoor gebruikt worden voor banken, kussens, zonwering, hondenkussens, parasols en nog meer toepassingen.

De vezels bieden daarbij bescherming tegen UV-straling. Geen zorgen dus wanneer je lekker in de zomer onder de zonwering of parasol zit. Toch is het altijd slim om je toch even in te smeren met wat zonneolie. Daarbij kan het materiaal ook zeer goed tegen regen, want het is sterk waterafstotend. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de buitenkussens nog helemaal nat zijn wanneer jij deze vergeet op te bergen als het ‘s nachts heeft geregend. De kussens zijn gewoon de volgende dag weer te gebruiken.

Al deze factoren zorgen samen voor de duurzaamheid en kracht van Sunbrella textiel. Het is een materiaal dat echt al vanaf de kern dusdanig is samengesteld dat het zo lang mogelijk kan meegaan. Dan gaat het niet alleen om de staat van het materiaal, maar dus ook om het behouden van de kleur. Uiteindelijk zul je als gebruiker dan ook jaren plezier beleven van de outdoor producten van Sunbrella.

 

 

Ideale outdoor producten

 

Het textiel van Sunbrella is in ontzettend veel verschillende producten te gebruiken. En doordat het in meer dan 350 kleuren en patronen is te verkrijgen, kun je dit helemaal toespitsen op jouw eigen smaak en voorkeur. Zo zorg je dat het textiel goed past bij de tuinmeubels die jij hebt aangeschaft, of kun je al vanaf de basis van jouw tuininrichting kijken welke kleuren een ideale match maken om daar jouw droomtuin van te maken. De stoffering van Sunbrella textiel kan bijvoorbeeld zeer goed worden gebruikt voor banken in het huis of in de tuin. Dit houdt in dat je een bank voor buiten gedurende de wintermaanden ook binnen kunt neerzetten.

De bijpassende kussens zorgen voor extra comfort in de zomermaanden wanneer jij lekker van de Nederlandse zon wilt genieten. Je hoeft niet bang te zijn dat de kussens niet in de schaduw liggen, want het Sunbrella textiel helpt om de kleur van het materiaal te waarborgen. Wil je echter zelf wel lekker in de schaduw liggen? Dan kan een parasol gemaakt met Sunbrella textiel de ideale bescherming tegen de zon bieden. De UV-beschermende kenmerken van de acrylvezels en andere materialen in dit textiel zorgt ervoor dat je niet snel in de hete zon zult verbranden. De zonwering of zelfs een heel zonnedoek kunnen ook met Sunbrella textiel worden geproduceerd, zodat de hele tuin een prettige schaduw kan brengen wanneer de zomerse zon net even iets te warm wordt.